December 30, 2012

Kembara bermula insyaallah


Never love anything with all your heart...
 Become afraid of losing it 
Think too much about it
Pessimistic 

Believe yourself more than what others said
so you won't get hurt by what they said
Negative



December 1, 2012

Maka minggu yang dahsyat pun bermula

Kitorang baru habis exam (in term assessments) bukan final ye. Dah nak minggu minggu terakhir pun ada test lagi. Macam susahlah juga nak concentrate study for the final sebab the things that they asked in the tests were mainly on the spotter exam like identifying what is this structure, anatomy and histology which all of them are not going to be the main focus in final exams. Well, final exams focus more on physiology, clinical correlations, essays etc.

Bagus ada in term assessment ni sebab we keep on studying every week. (Yes, we have tests every week, sometimes 3 in a row). Crazy! They contribute about 30% to the final marks. That's why we have to score at  least you already have about 20% (more or less) in hands. 

On the day after the last assessment, while other students went to medball.. we went to nyonya, a Malaysian restaurant. They have karaoke room. Hihi. Release tensionlah juga, have fun once in a while.  Perut pun kenyang. After ni, nak mula study dengan bersungguh-sungguh dan move on meneruskan hidup sebagai medical student yg gagah, gigih dan terus maju ke depan tak kira apa pun cabaran yang melanda. Cliche tak ayat? Tapi betullah, it's still a long way to go. About 3 1/2 years. It's okay. 1 1/2 tahun dah lepas dah pun.

*******************************************************
Gagah macam Mulan.. haha

Dulu, aku punya favourite Disney princess (walaupun dia bukan princess) Mulan. Siap berangan nak jadi macam dia lagi, belajar kungfu gitu. Lepas tu, aku suka tengok drama zaman dinasti kerajaan China dahulukala dan juga movie kungfu berlatar zaman macam tu jugakla. Cool weh. Teringin nak beli benda alah yg letak kat kepala macam princess, dayang-dayang zaman kerajaan China dulu dulu. Okay itu cerita dahulukala. 


Baju dia pun comel.

Okay. Tu jelah. Merepek je. 

Semoga kami diberikan keazaman dan kecerahan minda untuk mudah belajar.