October 22, 2011

October 20, 2011

October 18, 2011

Cikgu English Kegemaran

When I was at MRSM Batu Pahat, errr.. i am not that naughty but.. maybe a little bit naughty. We had a really great English teacher, Mr Chau Meng Huat. So enthusiastic, "sporting", kind and most importantly has great sense of humor.

On my outing to city center, accidentally bumped into each other. Miracle betul! Bcoz we haven't met since I left after Form3. Terharu.. Sobs. He even said, "Continue to make us proud".

Balik tu cepat-cepat add beliau kat facebook. Then received a message from him thru FB.

"It was a very pleasant surprise to meet you in Dublin, Ummu. Just so unfortunate - didn't recall your name when we met, and knew about my former 3A naughty girl only after Ain told me about your name! All those images of you studying in the class immediately sprang to my mind then. You have certainly grown up and become a real lady now.

Hope you're doing well in the next few years here - and hope to see you again! Take care."



So, do u notice something important? Be a naughty student! LOL. Your teacher will definitely remember u! Errr.. we were not that naughty, we just like to tease him just like he loved doing that too. After all, thats what made u have something to smile, laugh when u remember your old schooldays.

Ain that he mentioned was my senior at MRSMBP. Urghh suddenly, missed all the memories with the lovely teachers, friends.

Rindu (2)

Target malam nih nak settlekan urusan tertangguh then start study anatomy.@.@

So, ada permintaan kpd pemilik blog yg langsung tak famous ini untuk menyambung penulisan yg tertangguh tempoh hari. Maka sebagai seorang sahabat yg comel lagi ayu (takde kaitan), aku tak nak menghampakan orang. 

Tadi petang aku, malam malaysia, baru skype dgn Erna. Terima kasih *efek tambahan* ngaaaaaa.

Masing kurang matured lagi. Baru nak rapat. 

Utk Maisarah yg shomel, 
Iteww memang shuke buat gaya gewdiks dgn awaks. Itew pun tak tau nape. Mungkin syebab itew asew awk omel. Hehe. Okay, aku pun menyampah dah dgn diri sendiri. 

Saya rindu nak main badminton dgn awak. Sobs,sobs. Bak kata Erna, cakap pasal badminton je nak tangkap sayu budak dua orang nih. Memanglah! Geram tak dapat main badminton tiap-tiap petang sambil pakai baju kurung dgn seluar track je. Dahlah shuttlecock boleh tembus net. Kita sumpah hebat kot. Lepas tu, kita pergi beli askem Malaysia. Waaaa.. *telan liur*. 

Lagipun, saya kan supergirl awak. Haha. Awak shuke cakap saya ayu tu saya shuke. (Ayat sambungan selepas tu, diam-diam jelah kan, jatuh pula saham aku nanti). Awak selalu tension-tensi, gabra-gabra.. Nasib baik comel. HAHA. Jangan tensi-tensi, lepak ah. Saya takut time awak tengah takde mood.

=D

Utk Tasya si expert bio, 
Aku nak makan nasi air kau. Kita memang geng ah bab tu kan. Takpe, kat Malaysia boleh sambung lagi dgn lebih detail. Maklumlah, ilmu dah mendalam. Hehehehehe. *wink-wink*.

Jangan pakai baju kurung main badminton. Aku je yg expert okay. Terngiang-ngiang suara Tasya, "ummu, ummu.. kau bla bla.. alaaa". Mas terer imitate kau. 

PS: Aku tunggu khabar gembira dari kau dalam tahun-tahun mendatang nih. 

Utk Kalian semua, 
Teringat semasa kita buat projek measurement. He... Tiba-tiba Mas datang buat muka pelik. 
Teringat masa kita tubuhkan group Buah Pala. Suka gitu!
Teringat masa kita buat kerja Diamond 
Masa jahit baju Boria, apa yg korang ingat? 
Masa main badminton ramai-ramai. Buat kecoh je depan compound tu.
Masa main werewolf. 
Masa main UNO. Wallaweh, Master Jie!
Masa movie night.
Masa main layang-layang.
Masa photoshoot. Habis satu event je mesti gatal nak buat photoshootkan.
Masa kita pangkah Erna. Reaksi Erna mesti macam nih, =.=
Masa kita tiba-tiba random, buat berita, bajet penemuramah, berlakon.
Masa kita sambut birthday orang. Btw, korang tak pernah sambut birthday akukan. Sobs.

Yeahh.. Pikang kuat!

Err.. Dr Bano?

Mas buli Erna. Ngaaa
Percutian yg Ohsem

Kumpulan nasyid. Dale busuk.

Cikgu Bio hebat. Hee

Tgh bersiap-siap nak pergi kenduri kahwin Tasya.

Noren, utk kau tak payah. Aku naklah video ECOTRIP! Tak bolehlah download kat FB! Mas, aku rasa dekat kau banyak video randomkan. Ke kau dah delete.

Btw, Erna.. ingat tak hari yg agak last juga kat KY. Kita sapu sampah daun kering yg berlambak-lambak dekat compound Diamond masa autumn kat KY. Esok pagi-pagi bangun, tengok pakcik tu kutip je. Lala Chan, kau bukan nak bagi pakcik tu hadiah ke?

October 17, 2011

Rindu

Post ini panjang.

Kebelakangan ini, serius.. ya, sungguh serius... Saya merasa kehilangan sesuatu. Sesuatu yg boleh menjadikan hidup saya bermakna dan jelas ke mana arah tujuan sebenar. Rasa kosong.

Andaian pertama: Saya sangat merindui sahabat-sahabat lama di KYUEM.

Bukanlah bermakna saya tidak merindui ummi, ayah, adik-adik. Tetapi untuk mendapatkan kembali suasana seperti dulu di KYUEM adalah mustahil, yelah nama pun dah tamat ALevel!

Ya, sangat. Saya sangat rindu Erna, Mas, Maisarah,Tasya, Lala Chan, Dale, Pikang, Belle, Noren, Afwa, Najwa....etc. (Takkan nak list semua kot). Kadangkala, saya akan lihat gambar-gambar dahulukala sambil tersenyum dan tergelak.Melihat video Diamond. Melihat video Evening with Diamond sambil cepat-cepat skip part diri sendiri.

Kalian sangat istimewa (utk mendapatkan efek luahan perasaan yg sayu haruslah guna bahasa yg indah) bagi diri ini. Mengimbas kembali apa yg pernah kita lakukan bersama...

Rindunya ketika...

Utk Erna,
Menjadi kebiasaan, Erna masuk bilik malam sebelum esoknya kelas bertanya, ummu.. baju ni okay tak? Kena tak dgn tudung nih? Ummu, baju ni okay je kan? Ummu, ada orang cakap baju ni buat aku nampak macam orang tua! Dan Erna memang suka tanya pasal baju kat aku sebab pertama, aku jarang bagi komen yg mengecewakan.

Peduli apa baju macam orang tua tak stylo? Kita bukan nak impressed orang tapi nak impress Tuhan kan? So keep up! Teruskan usaha berdakwah.

Erna juga akan pesan utk aku kejutkan dia bangun pagi esok setiap malam. Well, almost. Tapi rasanya baru sekali je berjaya kejutkan dia time dah nak keluar KY. Sorrylah beb, aku memang tak reti kejut orang.

Masa mula-mula kenal kau, aku pelik macam mana kau jadi VP Muscom. HAHA. Jangan marah! Tapi aku sangat bersyukur (serius) kau terpilih jadi VP Muscom. Dan aku sangat gembira lihat perubahan kau.

Utk Mas yg bossy,
Mula-mula tengok, memang aku rasa kau bossy. HAHA. Tapi lama-lama kenal memang pun, in a good way to express it is, bertanggungjawab.

Sorrylah saya suka kacau masa Zulfathi Amran tengah call. Saya nak jumpalah dia! Siap kau kalau kahwin tak jemput aku. Saya suka datang lepak bilik awak tanpa tujuan. Saya selesa sangat dgn awak! Hehe. Selain saya suka sangat dgn lasagna mak awak. Nanti aku datang rumah baru kau eh.

Teringat pula, aku suka kacau kau melalui tingkap bilik. Kau dgn tshirt tidur labuh tu, sambil tengah cecah biscuit dgn nescafe pagi-pagi. Tak pun, terjah datang bilik marah aku asyik tidur je sambil bebel "Eisyy.. bangunlah, bangun! Kau tu nak dapat A ke tak? Dahlah ambil medik, kau tau tak medik? Kau ingat senang?". Sesiapa yg kenal Mas, sila baca dalam intonasi beliau.

Btw, Mas memang cool.

Utk Lala Chan yg pelik,
Erna selalu kata asal ramai orang cakap dia pelik. Tapi aku rasa kau lagi pelik. HAHA. Uniklah, unik! Aku rasa kau macam ada aura misteri yg sentiasa ikut kau. Tapi kau cool kot. Cuma bila kau buat salah or i mean something yg memalukan, kau akan jadi macam gabra sikit tu hilanglah ke"cool"an kau.

Dahlah suka duduk dalam gelap kat bilik, hujung sudut katil sambil tekan-tekan mouse laptop. Entah apalah budak nih buat agaknya.


Penatlah tulis. Kalau aku rajin aku sambung, tak rajin sila jangan jeles siapa yg tak termention.

October 7, 2011

Draw a Stickman

Kindly, please go to this website..
http://www.drawastickman.com/

Saya dah lukis a few times, ia sangat comel dan kelakar. My current addiction..

Yoo.. ultraman bermuka jahat dtg!

Belon pecah dan menetasnya dinasour spt di bawah

Lawan dia ultraman!!!

Kapal terbang yg akan mengeluarkan hujan

yeah! api dah berjaya dipadamkan oleh kapal terbang!

hujan berlebihan lalu banjir

Raksaksa ikan dtg! Aku telan korang semua!!! HOHO.

Gunung berapi mengeluarkan hujan

Ya, itu kedengaran sungguh kartun sekali. Dan sememangnya ayat macam bajet budak-budak serta rasa sungguh lame. Korang pernah tengok cerita kartun "Chalk Zone" tak? Everything the boy draw using a chalk hidup dan bergerak. Macam tu lah kat website tu. Your stickman comes alive and hunt u forever! (nada evil). HOHOHO..

PS: orang bosan memang begini. Tu tak cerita lagi macam mana aku layan cakap dgn Cleverbot lagi.
http://cleverbot.com/

October 6, 2011

Monolog

I dont usually "post" an entry like this. Lately, Im feeling empty. I feel like writing something but i dont know what to write about. So yeah..

Asal tulis dalam english? Gedik2 je. 

Pergi studylah weh!

Ya, nak studylah ni. 

Tapi, rasa macam tak nak study tapi nak study sebab perlu study.

Ayat kau macam @#$% siot.

Tau. Bye. 

October 1, 2011

Bila Berjauhan

Okay saya tahu saya rasa macam agak lame kalau post entri ada lirik lagu tapi....

Apa agaknya khabarmu di sana
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan