July 31, 2011

TAKZIAH


Takziah diucapkan kepada keluarga Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz di atas pemergiannya
Pasti sesuatu yg sangat menyedihkan 
Tambahan pula menjelang Ramadhan 
Setelah anak tukar jantina... Mendapat perhatian media.. Menerima cacian, makian orang
Dan akhirnya yg paling perit..
Pemergian anak kandung sendiri.. 
Semoga Allah mengampuni dan merahmati Ashraf
Mungkin ada hikmahnya..
Sekurang-kurangya cemuhan masyarakat kelamaan hilang

Masalah ketidakseimbangan hormon bukan satu perkara mudahkan? 
Bersyukurlah.. jika kita bukan wanita jelita
Bersyukurlah.. jika kita bukan lelaki tampan
Bersyukurlah bila anda pasti anda lelaki
Bersyukurlah bila anda pasti anda wanita 

Btw, pertunangan Khairul Fahmi aka apek dengan Jejari Runcing putus?
Heh.. dah lama eh? Aku memang lembab sikit.
Tu pasal bila dah jadi orang terkenal ni susah
Tu pasal kalau gaduh janganlah post status kat fb
Makin ribut

Dan ada pula lesbian kahwin.. nasib baik bukan Islam
Tahniah kpd the House of Courage, DIAMOND!!!!!
Performance yg BEST berdasarkan kategori yg kita menang (walaupun aku tak tengok lagi)
Ada orang kata Sultan berlakon gempak gila?!

Selamat Memaksimakan Keuntungan Berlipat Ganda di bulan Ramadhan!!

    July 30, 2011

    Konklusi Julai 2011

    Pohonan maaf saya kemukakan,
    Buat para pembaca budiman, 
    Hampir sudah bulan Ramadhan, 
    Harap semua diberkati Tuhan.

    Tak lupa tahniah kpd Zunni
    Atas sudah bergelar isteri
    Moga rumahtangga sentiasa dirahmati
    Nak nasihat lebih, aku pun tak kahwin lagi

    Buat Diamonders terhebat,
    Persediaan Bangsawan pasti ligat,
    Teruskan usaha & keringat,
    Pasti tercapai jua matlamat.

    Dari jauh, ku beri sokongan,
    Moga backdrop kita juara bertahan
    Pelakon terhebat juga diimpikan
    Apatah lagi juara keseluruhan

    Menang kalah jadi pertaruhan
    Redha dgn apa saja keputusan
    Usaha tak berbelah bagi sudah dicurahkan
    Jika tewas, Bangsawan bukan pengakhiran

    Kem MOC best gila
    Pengisian memang mantap mantoya
    Tahun depan, junior jangan lupa
    Join MOC sure tak nyesal punya

    Debaran hati semakin terasa
    Keputusan ALevel penentuannya
    Kepada pembaca baik budinya
    Titipkan doa buat kami semua

    Ramadhan itu setahun sekali
    Jangan disia-sia peluang ini
    Belum tentu berjumpa lagi
    Tingkatkanlah amalan diri

    * Cerita bangsawan merupakan satu persembahan drama tradisi yang berkisar tentang kisah-kisah raja-raja yang melibatkan alam kayangan dan nyata, watak-watak dalam bangsawan biasanya terdiri daripada pahlawan, putera kacak, puteri yang cantik dan hamba. Merupakan satu pertandingan antara house tergempak di KYUEM.

    Putera kacak ke selalunya?
    Diamonders semoga berjaya!
    Sultan Diamond, gagahkan suara jahat anda!! HAHAHAHAHA..
    (Diakhiri dgn intonasi gelak yg evil)

    Pertahankan Hak Kita!

    Kita kena cari lebih banyak duit dari program-program untuk biayai perbelanjaan sekolah ni demi pelajar-pelajar Melayu, jangan bergantung sangat kepada kerajaan.

    Betul tu, saya sokong.

    Lagipun sekarang ni kita susah nak dapat peruntukan.

    Kenapa susah?

    July 29, 2011

    Blog Tak Famous

    Saya baru mula berblog sejak tahun lepas. Tujuan berblog sebenarnya pada masa tu masih samar-samar.Yg pasti antaranya adalah utk menyuarakan pandangan. Tapi memang tiada buat promotion mengatakan "lihatlah dunia, saya punya blog". Selepas beberapa lama, barulah berani nak mengaku. Agak malu ya di situ kerana sedar diri masih baru dan kadang-kadang bila baca semula entri lama rasa macam nak sepak diri sendiri sambil hantuk kepala kat dinding. Sebahagian besar entri yg macam rasa nak sepak diri sendiri telah didelete.

    July 28, 2011

    Ringkasan MOC

    Ilustrasi yg disediakan adalah berdasarkan beberapa isi penting ceramah yg digemari dan mudah diingati, dipraktikkan. Nak menaip laporan penuh takdelah ye.. Sila kreatifkan diri anda utk menafsir gambar lebih kurang yg dilukis. Tapi rasanya takdelah teruk sangat sampai tak faham. Moga bermanfaat dan menghiburkan! 

    July 27, 2011

    ADOLF HITLER

    Pengemis Dunia: Fakta ADOLF HITLER: "Adolf Hitler Peminat Islam: Sejarah Yang Disembunyikan Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan..."

    Share-share je! Percaya atau tidak, terpulang. Utk lebih kepastian, ayat biasa.. rajin-rajinlah cari buku, sumber-sumber lain. 

    July 26, 2011

    How We Can Vote Twice

    Mari mengundi! Mengundi adalah tanggungjawab setiap warganegara. Bagaimana ingin memenangkan parti pilihan? Undian berganda mungkin boleh jika anda bijak.

    July 21, 2011

    TRANSGENDER

    Ini mungkin entri yg menyebabkan anda berfikir "kau takde topik lain ke nak cakap". Utk menambah ilmu semasa, memberikan pendapat & pandangan sahaja khususnya macam mana nak atasi perkara ni dan puncanya. Kawan-kawan aku semua sejatikan? InsyaAllah.

    Dah beberapa kali Malaysia digemparkan dgn isu transgender ni, tapi rasanya yg famous adalah melibatkan lelaki bertukar perempuan? Dahlah lelaki makin kurang jumlah berbanding wanita, nak menambah bilangan wanita pula. Sebab paling tipikal diberikan adalah "saya merupakan seorang wanita yg terperangkap di dalam tubuh lelaki".

    July 16, 2011

    Saja Nak Riak

    Lupa nak cakap terima kasih kpd budak-budak Perak Mara yg pergi BTN hari itu (mestilah budak KY) sebab tak tolak aku keluar dr jip tu dlm perjalanan pergi ke stesen KTM Nilai. Aku balik BTN naik KTM sampai Seremban, then ayah aku ambil kat Seremban. Dgn beg besar dan baju sekolah hitam putih. Aku terasa spt budak sekolah kembali bila berdiri sama-sama budak sekolah lain dlm tren. Nasib baik name tag aku dah tanggalkan.

    Btw, aku saja nak riak kat  korang je ni..

    Semua Nak Update Pasal BTN!

    First of all, agak-agak koranglah apa yg aku nak komen pasal BTN? Ada yg ternanti-nanti ke? Peminat dalam diam mungkin? Aku tak tulis BTN best, awesome bla.. bla.. bla.. atau pun barulah tahu pasal negara. Aku juga tak tulis bodohnya BTN, nak menghasut orang. Aku juga tak akan tulis pasal isu Bersih sebab dah muak dengar beratus kali. Keputusannya....

    July 2, 2011

    Malaysia negara demokrasi!

    Siapa kata kalau kita tolak Bersih, bermakna kita tolak amalan demokrasi? Siapa kata?
    Demo tu amalan barat tau??!!! Memalukan negara!!

    Bersih ni menghuru harakan negara tu pasal kita kena tolak tau?!

    KOTOR SEBALIKNYA

    Kita tak sokong BERSIH!!! BERSIH menghuru-hara kan Malaysia.

    Media kata ada usaha nak kembalikan balik fahaman komunis. Korang.. korang tak ingat ke macam mana peritnya, susahnya hidup nenek moyang kita pada masa tu? Komunis ni tak percaya tuhan tau tak? Habislah,runtuhlah, tercabarlah, tercalarlah, tergugatlah, tercemarlah agama Islam