June 26, 2011

Mengutuk Pemikiran Sempit, Kuno & Pemalas Guru Malaysia

Kau siapa dowh nak sesuka hati je cakap macam-macam pasal guru Malaysia? Kau tu budak je, belajar pun belum habis lagi, kerja apatah lagi, bukannya kau nak jadi cikgu pun. Sesedap mulut kau je mengata orang. Tak tau, buat cara tak tau.

June 21, 2011

Awards Day?

Tiada apa yg perlu digembirakan.. Hanya majlis tamat A Level bukan dapat FLY pun. Cuak..
Bukan dapat anugerah apa-apa pun.

Keluar KY? Bukanlah sesuatu yg menggembirakan.. Pasti rindu kawan-kawan terutamanya Diamonders.

As expected, masa nilah kita dapat menjamu selera.. precisely, menjamu mata.

  • Yg tak pernah sempit, jadi sempit.
  • Yg tak pernah terbelah, jadi terbelah. 
  • Yg tak pernah make up, jadi bermake up. 
  • Yg tak pernah nampak macam mandi, nampak macam mandi.
  • Yg tak pernah nampak handsome, nampak handsome
  • Yg labuh jadi singkat
  • Yg sedia ada selalu ketat, bertambah ketat
  • Yg jarang sikit-sikit terus nampak jelas
  • Yg cool macam aku, terus nampak lagi cool lah. *kenyataan perasan diri
To Erna, Mas, Lalachan, Tasya, Maisarah, Nabilah, Dalila, Ain, Najwa, Zunny, Pikah, Dya, Shairah, Afwa... not forgetting my chalemates, Saara n Sofie. 

Saya akan rindu masa 
  • main UNO.. well.. master jie (cmna nak eja) nampaknya kalah teruk pada permainan UNO terakhir kita.. 
  • main werewolf game. Dgn Dalila yg selalu disyaki! Dan Mas yg maintain cool (werewolf berjaya)
  • Lala n Tasya naik mesin potong rumput
  • masak-masak kat chalet. Sorry.. aku asyik makan je, tapi tak sponsor apa-apa. 
  • layan cerita yg tak sepatutnya Dalila dengar.. ehem. faham-fahamla. 
  • dengar Erna membebel.. tanya aku baju apa nak pakai. "ada yg mati juga malam nie".. Adoi, aku dah gelak guling-guling
  • kemas chalet sorang-sorang dan membebel tak tentu hala
  • tengok movie ramai-ramai
  • dan macam-macam lagi.... 
Terima kasih.. =)

June 6, 2011

Thank You

Sama ada terbang atau tidak terbang, wajiblah berterima kasih kpd guru-guru yg telah banyak berjasa di KYUEM. Walaupun, KY ada ramai cikgu omputeh atau obersi. Tapi cikgu aku semuanya wanita melayu. Yeah!! Kecuali subjek AS History dulu.

Miss Yati ~ Biology
Teacher paling ohsem!

Paling suka masuk kelas teacher. Rasa relax je belajar. Setiap kali habis je belajar satu subtopik, mesti ada latihan teacher bagi.

Dan suka dengar cara teacher sebut a few words. Contoh macam "deletion". Perlulah juga mempunyai keyakinan yg tinggi ketika menjawab soalan sebab teacher akan cuba menggoyahkan pegangan diri.


Miss Aqilah ~ Chemistry
Teacher paling best!

Masa first sem, tak suka  kelas Chem sebab rasa gerun dgn teacher. Kecil je orangnya tapi suara boleh menggegarkan gegendang telinga.

Masuk sem 3, block 1 adalah satu-satunya kelas senior. Mesti teacher paling sayang kitaorang ek. Tapi teacher sebenarnya macam kakak yg suka mengusik dan nyaring..

Miss Aizan ~ Mathematics & Statistics
Teacher paling cool!

Minta maaflah sangat sebab aku paling suka tidur dalam kelas maths. Bukan sengaja! Tindak balas automatik. Rasanya sebab kelas lain dalam Lab, kerusi dan meja Lab tak sesuai utk support orang yg tengah tidur. Thats why dalam kelas maths macam terlalu selesa utk tidur.

Teacher suka bagi nasihat suruh belajar betul-betul. Ni macam kakak penyayanglah.

Lastly, selamat hari guru.. LAME! Hari guru dah lama lepas. Haha.

LION KING



Picture macam tak berapa nak jelas. Aku tak adalah pandai sangat melukis. Tu macam ada mata terherot sikit, shading macam tak kena.Tapi bolehlah...

Disebabkan hidup macam dah tiada matlamat masa kat rumah, maka sajalah melukis. Tapi kartun sebagai permulaan bolehlah. So aku pun tibailah buku cerita LION KING.

Seingatnya kali terakhir bersungguh-sungguh melukis adalah masa form 4 kot. =P