March 24, 2011

Life of human named ZuLfAdHLi: bapak borek anak rintik

Life of human named ZuLfAdHLi: bapak borek anak rintik: "cuba teka ni gambo anak sape ? hehe cerita dongeng ini berlaku pada tahun 22 mac 2011 . suatu hari , Nazar membuat parti di rumahnya . ke..."

March 22, 2011

Mai Tengok Cerita Lucah Secara "Halal"

Zaman sekarang video lucah memang senang dapat ye dak.

Bila orang buat video menegur kesilapan contohnya gambar-gambar yg tak sempurna aurat, yg menunjuk-menunjuk kecantikan, gedik dan sbgnya di FB, kata mengaibkan orang.

Tapi tak sangka pula..

March 20, 2011

47 years

Pada 21 Mac 1964 di Singapura, seorang bayi lelaki yg sihat, kacak telah selamat dilahirkan.

Dan siapakah bayi tersebut?




MY FATHER!!!

Macam tak percaya ayah aku dah 47 tahun. Rasa macam dah tua ayah aku ni. Dan aku sering tertanya-tanya apa yg aku dah buat utk mereka. Banyak dosa je adalah. =.=

Dari usia 13 tahun hingga 17 tahun di asrama
18 tahun - 20 tahun di KYUEM (sumpah tak faham kenapa KY macam asrama)
20 - 26 mungkin tak ada kat rumah juga..

Dalam masa aku membesar, tak banyak masa di rumah compared to others la. Dan kalau dah 26, nak kahwin? Tinggalkan ibu bapa. Kadang-kadang fikir, macam malas nak kahwin ni. Inilah masa yg ada utk berbakti pada umi ayah. Sebab nanti dah terikat dgn keluarga sendiri. Banyaknya jasa ibu bapa tu memang tak akan terbalas. Tapi, sekurang-kurangnya aku rasa puas hati juga sebab dah buat sesuatu utk jaga mereka. Nak masa mereka sakit,tua.. aku ada selalu. Bukannya aku ada nun jauh kat negeri lain. Bila dia sakit, dia call cakap. Balik ziarah pun hujung minggu je. Tu pun bukan boleh selalu.

Nanti dah tua-tua, dia terpaksa juga uruskan hal memasak, kemas rumah. Kita dok gembira, sibuk dgn urusan keluarga sendiri. I dont mean that people yg dah kahwin abaikan keluarga. Taklah. Tapi, masa yg ada pasti terbatas utk ibu bapa sendiri. Senang cerita, aku nak jaga mereka.

Siap dah ada plan dalam kepala..
Bangun pagi, aku buatkan sarapan. Dan sarapan mestilah makanan yg sihat, sesuai utk umur mereka.
Kemas-kemas rumah. Pergi kerja. Balik, masak makan malam. Nak makanan yg disediakan tu betul2 berkhasiat. Hujung minggu, bawa pergi jalan-jalan. Tak pun spend masa kat rumah.

Tapi kita tak tahu apa rancangan Tuhan utk kita di masa akan datang.
Along doakan ayah sihat selalu.
Along sayang ayah..
Bajet macam ayah aku tau blog aku.

Anyone here yg ada tips nak sembuhkan kencing manis? My father taklah kritikal. Tapi dah bertahun la juga, paras gula dia maintain je. Tak boleh turun pun. Taklah sampai berpuluh-puluh. Dalam berbelas?
Macam-macam ubat dah try..

March 18, 2011

Confirm

Akhirnya saya mampu, sgt yakin dgn decision yg dah dibuat. Sebab sebelum ini walaupun excited terus accept Ireland. Jauh di sudut hati, ada juga berbolak-balik. Betul ke tak betul.

2 days ago, Kak Zura called bagitau dapat interview Bristol. Dok bolak-balik, fikir nak pergi ke tak. Terasa macam rugi pula tak pergi. Tapi, let say if i get the offer.. still tak boleh eh? Tak tahulah. Once dah accept Ireland, kita tak boleh ke UK? Macam tamak pula kan. Haha

Hari ini, dah hantar email kata, I would not attend the interview. 
Ada member kata, bagi chance kat orang lain bila kita tolak interview(yg UK lah). Eh? Ye ke?
Tak silap, UK uni biasanya around 20, definitely less than 30 places for international students. And students yg shortlisted for interview ramai juga~hundreds? 

Macam tak percaya.. dapat 3 panggilan interview from UK uni. =)

I do pray that my fellow medic friends semua akan dapat offer. 

March 12, 2011

Earthquake in Japan

Someone said..

"What will happen to Maria Ozawa?"

Haha.. i know thats only a joke

Google and finally know who's Maria Ozawa..

She's really popular hmm?? Any boys here who dnt know her?
If yes, give yourself a round of applause.

But after reading this post maybe u will know her. sorry..

March 5, 2011

Husni Mubarak, Gaddafi & Yusuf Qardhawi

Yusuf Qardhawi: Gaddafi patut dibunuh. Patutkah? 
Apakah reaksi dan pandangan anda?

Dia kacak kan? 
Psstt... i have a few questions here..
1. Macam mana nak jatuhkan pemimpin yg diktator?
2. Is it possible only through election? (dah namanya diktator!)
3. Macam mana kalau election tak berjaya, dok asyik dia je menang?
4. Kalau pemimpin Islam tu memang kejam, bunuh ulama, rakyat, pro Amerika, menindas rakyat.. kita wajib ke patuh?
5. Satu keganasankah bila kerajaan kejam nak dijatuhkan oleh rakyatnya?
6. Gerakan menjatuhkan kerajaan kejam = ekstremis?
7. Should we be proud when someone who's CLEARLY against Islam praised us as a good, "sederhana" muslim? Entah kenapa.. rasa janggal di situ.
ANDA RASA?